חדלות פירעון

הליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי החליף את פקודת פשיטת הרגל המיושנת תחת חוק חדש “חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע”ח – 2019” .

חדלות פירעון הינו מצב שנוצר כאשר סך ההוצאות עולים על סך כל הכנסות של החייב ומשק הבית ובכך נוצר גירעון חודשי שתופח מדי חודש בצורה משמעותית עד שמגיעים למצב בו לא ניתן יותר לעמוד בהתחייבויות הכלכליות.

חשוב להבין כי לפי חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי ישנם שני מסלולים להליך זה, האחד מסלול המתנהל בהוצאה לפועל בחובות עד 166,000 ש”ח (נכון לינואר 2024) והאחר, מסלול לחובות גבוהים יותר המתנהל אצל הממונה על חדלות פירעון ובבית משפט השלום.

כאשר סכום החובות גבוה מסך 51,050.72 ₪ ונמוך מסך 166,627.31 ₪ (נכון ל-2024) רשאי החייב להגיש להוצאה לפועל בקשה לקבלת צו לפתיחת הליכי חדלות פירעון (השלב הראשון בהליכי חדלות פירעון). הגשת הבקשה מחוייבת  אגרה ע”ס 900 ש”ח.

הבקשה תועבר להחלטת רשם חדלות פירעון בהוצאה לפועל. הרשם מורה על ישיבת הסדר תשלומים בין החייב לנושים בתקווה להגיע להסדר מקל עבור החייב ובכך לא להכניסו להליך ארוך של חדלות פירעון.

באם לא מגיעים להסדר או שמראש החובות הם מעל 166,000 ₪  יינתן צו לפתיחת הליכי חדלות פירעון ובכללם צו תשלומים חודשי לפי היכולת החודשי של החייב ומינוי נאמן מטעם בית המשפט השלום אשר יחקור את היכולת הכלכליות של החייב ויתן המלצתו לבית המשפט לעניין תוכנית הפירעון .

בהליך זה מוקפאים ההליכים המשפטיים המתנהלים כנגד החייב בהוצאה לפועל ומחוץ להוצאה לפועל והחייב מוגן בהליך זה מעיקולים והגבלות .

חשוב מאוד לזכור שבהליך זה חייבים להיות מיוצגים ע”י עו”ד שילווה אתכם אישית יד ביד עד ההפטר המיוחל.

דילוג לתוכן