מניעה מקבלת כרטיס אשראי וחשבון עובר ושב מוגבל:
במהלך הליך חדלות פירעון, נאסר על היחידים להחזיק כרטיס אשראי משום ששימוש באשראי בעסקאות תשלומים בהכרח מייצר חובות חדשים. בנוסף על היחידים לנהל חשבון בנק תקין ביתרת זכות בלבד, גם כאן על מנת למנוע התחדשות של חובות ע”י כניסה לחובה בחשבון.
יודגש כי היחידים יוכלו להנפיק כרטיס חיוב מידי כגון “דיירקט” ולהשתמש בו ככל ויש בחשבונם כסף, בנוסף היחידים יכולים לבצע הוראות קבע.
האם צריך אישור מיוחד להשארת עסק פעיל בהליך חדלות פירעון?
יחידים בעלי עסק אשר רוצים להמשיך בפעילותו העסקית בזמן היותם בהליך חדלות פירעון חייבים לקבל אישור מיוחד מהממונה על חדלות הפירעון ולהוכיח כי העסק לא צבר או צובר חובות וכי העסק כלכלי ויסייע לחייב בשיקומו הכלכלי.
הממונה לא יאשר הפעלת עסק אשר יש בו הוצאות רבות או שהוא ללא הכנסה מספקת. בנוסף אם העסק הוא אחד הגורמים אשר סיבכו את היחיד כלכלית ובעקבותו הוא נכנס להליך חדלות פירעון, לא יאושר להמשיך ולקיימו והיחיד יאלץ לעבוד כשכיר ולמצות את פוטנציאל ההשתכרות שלו.
מהן השפעות והתוצאות העיקריות לאחר הליך חדלות פירעון?
לאחר סיום הליך חדלות פירעון נדרשים היחידים להתמודד עם עניינים רבים, כולל מאמץ לפעילות כלכלית נכונה, התאוששות כלכלית ומניעת הצטברות חובות חדשים. לרוב אנו נראה שיפור ביכולות הפיננסיות של היחידים בעקבות ההליך, אולם לדאבוננו אנו עדים גם למצבים בהם חייבים חוזרים שוב להליך עקב בעיות כלכליות חדשות.
אחד העניינים הראשוניים שאיתם היחידים מתמודדים לאחר הליך חדלות פירעון הוא ההתנהלות מול הבנקים אשר עלולים תקופה מסוימת (לרוב בין שנתיים לשלוש בממוצע), להיות חשדנים כלפי מי שהיה בהליך חדלות פירעון ולא פעם הבנקים נמנעים מלתת להם אשראי או הלוואות.
לאור זאת, על היחידים להראות לבנקים שניתן לסמוך עליהם, כלומר להמשיך לעבוד ולהכניס משכורת קבועה ולא להיכנס למינוסים גדולים. כך גם דירוג האשראי יעלה והבנק יוכל לסמוך על הלקוח.
חשיבות עליונה לתכנון פיננסי נכון ויעיל:
חשוב מאוד ליחידים לאחר סיום ההליך לתכנן מחדש את התקציב שלהם, כולל ניהול מבוקר של הכנסות מול הוצאות, תכנון תקציב חודשי ואם ניתן אף לחסוך כספים וכמובן להימנע ככל האפשר מנטילת הלוואות.
לעיתים במסגרת השיקום הכלכלי בהליך חדלות פירעון, בית המשפט יקבע כי על מנת למנוע ככל האפשר חזרת היחיד למצב של חדלות פירעון יהיה עליו לעבור “הכשרה להתנהלות כלכלית נכונה” אשר מתקיימת מטעם עמותת “פעמונים”. הכשרה זו יכולה לספק כלים וידע ליחידים איך לנהל את הכספים שלהם באופן אחראי ובכך למנוע התחדשות של חובות.
סיכום:
חדלות פירעון הוא תהליך משפטי מורכב ומאתגר שידרוש מהיחידים להתמודד עם מגוון של תחומים, כגון ניהול כספים נכון, תכנון פיננסי עתידי והתמודדות עם השלכות פיננסיות וחברתיות. עם זאת, סיום הליך חדלות פירעון בהצלחה ותכנון פיננסי יעיל ונכון יביאו את היחידים לדרך כלכלית חדשה, נקייה מחובות וקשיים כלכליים.