תחילת ההסתבכות הכלכלית
בעידן הכלכלי המשתנה כל העת, אם זה ברמה האישית או ברמה העסקית ישנה התמודדות רבה עם בעיות כלכליות שיכולות להוביל למצב של חדלות פירעון, כלומר מצב בו האדם לא יכול לפרוע את חובותיו והתחייבותו לנושים והוא “טובע” בחובות.
כאשר חייב נתקל במצוקה כלכלית קשה, חשוב להבין כי צריך לפעול ולא להזניח את החובות. במקרים רבים ולאחר התייעצות עם עו”ד מומחה לחדלות פירעון, החייב יצטרך להיכנס להליך חדלות פירעון כדי להפחית את העומס הכלכלי בחייו ולצאת בסופו של ההליך לדרך כלכלית חדשה.
תשלום חודשי בהליך חדלות פירעון ונסיבות חדשות בחייו של היחיד
כאשר היחיד מקבל צו לפתיחת הליכי חדלות פירעון הוא נדרש, בין היתר, לשלם תשלום חודשי לקופת הנשייה (קופת הנושים), זאת בהתאם להחלטת הממונה על חדלות פירעון אשר בחן את בקשתו ומצבו של היחיד כפי שהשתקפה בבקשה הראשונית לחדלות פירעון.
אולם, רבים המצבים שבמהלך ההליך משתנה מצבו הכלכלי של היחיד עקב סיבות שונות לדוגמא: גירושין, לידה, פיטורין, מחלה קשה או נכות המגבילים את כושר ההשתכרות של היחיד. שינוי במצב האישי והכלכלי של היחיד עלול להביא לתוצאה כי הוא לא יעמוד בצו התשלומים החודשי אשר נקבע לו ובכך יתגבש סיכון רב לפיזורו של ההליך עקב המחדלים.
הפתרון לבעיית אי העמידה בצו התשלומים החודשי – בקשת הפחתה
במהלך הליך חדלות הפירעון בוחנים את מצבו הכלכלי של היחיד, הבחינה נערכת ע”י מילוי והגשת דוחות דו-חודשיים שהיחידים מגישים אחת לחודשיים. עו”ד מיומן צריך לגלות האם ישנו שינוי מהותי בהכנסות או בהוצאות של לקוחו או שהלקוח בעצמו פונה לעורך דינו ומסביר שיש שינוי מהותי בחייו המשפיע לרעה על מצבו הכלכלי. במקרה כזה על העורך דין להגיש בקשה להפחתת צו התשלומים החודשי.
הגשת הבקשה מוגשת לממונה על חדלות הפירעון ובה מפרטים לפרטי פרטים את השינוי שחל בחייו של היחיד, כאמור לידה, פיטורין, מחלה וכו’.
בבקשה יש לציין בצורה ברורה את ההכנסות ואת ההוצאות של היחיד באותה עת כלומר לאחר השינוי המהותי שפגע ביכולת היחיד לעמוד בצו התשלומים שנדרש ממנו מלכתחילה ולהוכיח בכך את השינוי שנוצר.
העברת הבקשה לממונה על חדלות הפירעון – נטייה להתחשב בחייבים
הבקשה להפחתת צו תשלומים צריכה להיות מסודרת ומלווה באסמכתאות על הכנסות והוצאות כדי להוכיח את המצב הכלכלי הקשה של היחיד ולהוכיח את הירידה בהכנסותיו או עליה בהוצאותיו. למשל אם היחידה (החייבת) ילדה תינוק בהכרח הוצאותיה עלו בעקבות נפש חדשה שהצטרפה לחיק המשפחה ועל כן יש להדגיש זאת בפני הממונה ולהוכיח את ההוצאות החדשות שהתווספו לחייבת וזאת ע”י קבלות ואסמכתאות.
הממונה על חדלות הפירעון יקבל את הבקשה, יבחן את האסמכתאות ויעריך מחדש את מצבו הכלכלי של היחיד. הממונה יחליט אם לקבל את הבקשה ואם כן כמה היחיד יהיה מחויב לשלם מרגע ההחלטה. לעיתים יקבע הממונה לאור בקשת היחיד גם הפחתה רטרואקטיבית ובמקרים אחרים הפחתה לתקופה זמנית בלבד.
סיכום
כאמור, בעזרת הוכחות ע”י מסמכים מאמתים, עו”ד לענייני חדלות פירעון יכול להגיש לממונה על חדלות פירעון בקשה מקצועית, מפורטת ומשכנעת ולייצג את הלקוח בצורה הטובה ביותר. בכך עו”ד לענייני חדלות פירעון מסייע ללקוח להפחית את העומס הכלכלי ולהעניק לו את היכולת לעמוד בצו התשלומים ובדרישות ההליך עד סיומו בהצלחה.
עם עזרת עו”ד מיומן, היחיד יכול להתמודד באופן יעיל עם המצב הכלכלי הקשה ולקבל פתרונות מותאמים לצרכיו.