סכסוכים אזרחיים: שכנים או יריבים?

אוכלוסיות רבות יכולים להטיל צל על מערכות יחסים ועל שלום בקהילה האזרחית. סכסוכים אלו מתעוררים פעמים רבות בהקשרים של ניגודי אינטרסים וחוסר תקשורת. במאמר זה, אסקור כמה סוגי סכסוכים ואציע גישות לפתרון במטרה לשמר הרמוניה והבנה.
Picture of נכתב על ידי: עו"ד אביב שלמה

נכתב על ידי: עו"ד אביב שלמה

עורך דין בעל ניסיון רב בתחום האזרחי לרבות ייצוג חייבים בהליכי חדלות פירעון והוצאה לפועל, סכסוכים אזרחיים, תביעות לשון הרע ועריכת צוואות.

שיתוף הפוסט

תוכן עניינים

שכירות  בסיכון: מה עושים כאשר נוצר סכסוך בין בעלי דירות לשוכרים?

אחד הסכסוכים האזרחיים הנפוצים מתגלה ביחסים בין משכירים לשוכרים. סכסוכים שנגרמים לא פעם כאשר ישנם פערים בציפיות כמו על מי מוטלת האחריות על תשלום עבור נזקים ותקלות בנכס וסכסוכים על רקע תחזוקת הנכס. בנוסף רבים המקרים אשר ישנן מחלוקות על תשלומי שכר דירה ותשלומי החשבונות השוטפים כגון מים, חשמל וארנונה.

כל אלו עלולים להוביל לסכסוכים לא פשוטים וכדי למתן מחלוקות אלו יש לתת עדיפות עליונה לתקשורת ברורה ושקיפות מלאה מתחילת ההתקשרות בין בעל הדירה לשוכר.
עריכת חוזה שכירות בצורה מפורטת וברורה אשר לא מקפחת את הדייר והתייחסות לתרחישים עתידיים שעלולים לקרות, יכולים למנוע מבעיות קלות להסלים לסכסוכים גדולים.

החלטות ועד הבית: איך ניתן להשפיע על החלטות ועד הבית?

סכסוכים בין ועד הבית לדיירי הבניין מציבים אתגרים ייחודיים בתוך חלל מגורים משותף.
דעות שונות ומחלוקות לגבי תשלומים עבור שירותי תחזוקה לבניין כמו אינסטלטור או חשמלאי, מחלוקות לגבי סכום תשלום ועד הבית, מחלוקות לגבי תחזוקת הבניין והתנהלות ועד הבית.

שוב גם כאן תקשורת מלאה ושקיפות בקבלת החלטות בין ועד הבית לדיירים הינן בחשיבות עליונה ויכולות להקל על מחלוקות וליצור הבנה ובניית אמון בין הצדדים.


פתרון: דרכים אלטרנטיביות ליישוב מחלוקות למול פנייה לערכאות משפטיות

סכסוכים בין שכנים יכולים לנבוע מסיבות רבות ומגוונות כגון תלונות על רעש, מחלוקות על גבולות רכוש למשל בחדר המדרגות או הבדלי אורח חיים המשפיעים על המתיחות בין השכנים. בפתרון לקונפליקטים אלו צריך לתת עדיפות לתקשורת פתוחה, אמפתיה ונכונות למצוא פשרות בייחוד בסביבת מגורים משותפת.

שימוש בשיח מכבד ודיאלוג למשל באמצעות אספת דיירים באופן קבוע, יכולים להפוך קונפליקטים להזדמנויות לחיזוק וטיפוח קשרים בתוך הקהילה ולשמור על סביבת חיים הרמונית.

אולם, אם לא כך הדבר והסכסוך מתמשך ומסלים יש לפנות לעו”ד מקצועי אשר מהווה גורם חשוב לטיפול בסכסוכים כפי שתוארו לעיל, זאת ע”י אפיקים שונים לפתרון החל ממכתבי התראה ועד תביעות כמו תביעה לפינוי מושכר, תביעה נזיקית ופניה למפקח על הבתים המשותפים ובכך לספק הצלחות ותוצאות טובות לצד שמרגיש מקופח וכי זכויותיו נפגעו.

*מאמר זה מנוסח בלשון זכר לצורך נוחות בלבד אך מכוון לשני המינים.

דילוג לתוכן